Wereldkoor Haarlem

Wereldkoor Haarlem


gemengd koorwereldmuziek

Wereldkoor Haarlem brengt authentieke muziek uit verre en naderbije oorden. Van Afrikaans tot Oekraïens en van Vlaams tot Georgisch of Noors: dit 28-koppige zingt in alle (on)mogelijke talen. Met hun originele repertoire, leergierigheid en enthousiasme geeft Wereldkoor Haarlem sprankelende optredens met een vleugje eigenzinnigheid.

In 2017 werkt het koor onder meer aan het programma Transsylvanië Express. Samen met de muzikanten van Trio Trabant brengen ze een aantrekkelijke afwisseling van stijlen uit Zuid-West Zigeunië (denk Hongarije, Roemenië, Transsylvanië en Roma zigeunermuziek). Hartstochtelijke melodieën begeleid door viool, klarinet, contrabas, kanna, tárogató en accordeon. Op korenlint brengt het koor dit jaar een selectie van dit programma (zonder Trio Trabant).

Opgericht in 2010, staat Wereldkoor Haarlem sinds oktober 2013 onder leiding van de in Novosibirsk geboren dirigente Tatiana Lina. Met haar bevlogenheid en liefde voor wereldmuziek is Tatiana precies de dirigente waar Wereldkoor Haarlem naar op zoek was. Ze studeerde acteren en dirigeren aan de universiteit van Sint Petersburg, kwam in 1992 kwam naar Amsterdam. En bleef. Voor Wereldkoor Haarlem arrangeert en interpreteert Tatiana diverse wereldliederen, waarbij ze altijd zoekt naar de ziel van een land én van een lied. Dat maakt haar interpretaties krachtig en origineel. En dat past precies bij Wereldkoor Haarlem.

Delen via:


zondag 10 september 2017

13:00 - 13:20 uurBakenesserkerk Vrouwestraat 12 Toevoegen
15:20 - 15:40 uurGebouw Zang en Vriendschap Jansstraat 74zw Toevoegen
 • Dirigent

  Tatiana Lina
 • Plaats

  Haarlem
 • Meer informatie

  www.wereldkoorhaarlem.nl
 • Contactadres

  wereldkoorhaarlem [at] gmail.com
 • Sociale media