Haarlems Gemengd Koor

Haarlems Gemengd Koor

oratoriumkoororatorium

Het Haarlems Gemengd Koor (HGK) werd opgericht in 1921 en is het op-één-na oudste van de vijf Haarlemse oratoriumkoren. Het koor bestaat uit circa 60 leden: sopranen, alten, tenoren en bassen.
Wij zijn in vele opzichten een gemengd koor. Niet alleen wat betreft samenstelling: jong en oud, mannen en vrouwen, van alle gezindten. Ook wat betreft repertoirekeuze: van grote klassieke oratoria tot moderne koorwerken zoals de Mass for peace van Jenkins. Vanaf de oprichting is het Weihnachts-Oratorium van J.S. Bach nog steeds een vast onderdeel van het repertoire en wordt dit werk om het jaar in de periode voor Kerstmis uitgevoerd.
In 1996, bij het 75-jarige bestaan, kreeg het koor de Koninklijke Erepenning uitgereikt. Beschermheer is Arthur van Dijk, commissaris van de koning Noord-Holland.

Let op! 5 november 2022 om 20 uur voeren wij het Mozart concert Requiem en Kronungmesse uit in de Philharmonie in Haarlem. Dan vieren wij ons jubileum 100 jaar HGK. De kaartverkoop start op 8 september 2022.

De dirigent
Ago Verdonschot is onze gedreven dirigent en zanger. Vanaf 2016 leidt hij het HGK.
Koren waar hij verder leiding aan geeft zijn het Rotterdams Opera Koor, Viva La Musica uit Uden en het Amsterdams Opera Koor. Naast zijn ruime staat van dienst als dirigent is Ago ook als zanger thuis in zowel verschillende oratoria als in opera’s en operettes. Tijdens de Operadagen Rotterdam is Ago een van de vaste solisten bij de concerten ‘Van Smartlap tot Opera ‘. Dat hij een kundig zanger is komt ons tijdens de repetities uiteraard goed van pas.

Begeleiding
Hans van Beelen is de vaste begeleider van het HGK aan de piano. Hij studeerde in de jong-talentklas van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en vervolgde zijn opleiding aan het Conservatorium van Amsterdam bij Willem Brons.
Zowel op solistisch vlak als met het spelen in instrumentale en vocale ensembles is Hans de afgelopen jaren erg actief geweest.
Hij heeft een voorliefde voor het spelen van kamermuziek en heeft daar inmiddels veel ervaring in opgebouwd. Hans is veelgevraagd als pianobegeleider en repetitor van oratorium- en operakoren.

Repetities
Zing met ons mee! Er is ruimte voor alle stemmen, vooral voor de stemgroep tenoren.
Het HGK repeteert elke dinsdagavond vanaf 1 oktober 2022 om19.45 uur in de Remonstrantse Kerk Oranjekade 1 in Haarlem. De maand september repeteren wij nog nog in de Nieuwe Kerk.

Voor meer informatie:
www.hgk-koor,nl
secretariaat post.hgk [at] gmail.com 06 45608877

 • Dirigent

  Ago Verdonschot
 • Plaats

  Haarlem
 • Meer informatie

  www.hgk-koor.nl
 • Contactadres

  post.hgk [at] gmail.com
 • Sociale media