Haarlems Kinderkoor

Haarlems Kinderkoor

kinderkoorjeugd

Het Haarlems Kinderkoor is voor kinderen vanaf 4 jaar die graag zingen en graag beter willen leren zingen. We hebben meerdere koren zodat we recht doen aan de verschillen en de mogelijkheden van de leeftijden. Er is een kleuterkoor (4 tot 6), twee kinderkoren (6 tot 9) en een jeugdkoor (9 tot 11) .
Het repertoire is vrolijk, hedendaags, Nederlands of anderstalig en een of meerstemmig.

Bij het Haarlems Kinderkoor gaat plezier in zingen samen met het ontwikkelen van de stem door stemvorming, oefening en stemexpressie. Tijdens de repetities wordt gewerkt aan een voller en vrijer stemgebruik. Er is zowel aandacht voor solo zingen als voor koorscholing (zuiver zingen, timing, balans). Ook is er veel aandacht voor presentatie, correcte houding, articulatie, uitspraak van vreemde talen, beweging en spel.

Door het jaar heen worden diverse optredens verzorgd. Er is sowieso altijd een optreden met Kerstmis en het jaar wordt afgesloten met een groot zomer optreden.


De repetities vinden plaats bij HART aan de Kleine Houtweg in Haarlem op maandagmiddag. Leden komen uit zowel Haarlem als omliggende plaatsen zoals Heemstede en Bloemendaal.