Het Hissink Ensemble

ensemblegospel/spiritualklassiekoude muziekpop

In 2015 zag ons ensemble het levenslicht.  In de jaren voor de oprichting werd er door een kleine groep zangers vooral geïmproviseerd.   Eén van hen zag tijdens Korenlint dirigente Carole Kroese aan het werk.  Dit was de aanleiding om haar te vragen met onze  improvisatie groep een workshop te doen.  Dit bleek tot één ieders vreugde het startsein van het Hissink ensemble.

Het repertoire is afwisselend en divers: klassiek, Taizé, madrigalen, jazz, gospel, pop,  close harmony en oude muziek.  Dit bevalt ons goed het is afwisselend en iedereen komt zo aan zijn trekken.  
De kern van onze samenkomsten is de vreugde van samen zingen.  O.l.v. Carole wordt het meerstemmige repertoire vlot geoefend en is er vaak ook  ruimte voor improvisatie.

Op dit moment bestaat het ensemble naast koorleidster Carole uit 5 mannen (een tenor die interesse heeft mag zich melden) en 6 vrouwen.  Wij repeteren telkens op de tweede en vierde vrijdag van de maand van 14:00 tot 16:00u.  Het adres is studio de Notenboom in de Johan Hissinkstraat in Haarlem.

Een enkele keer organiseren we een optreden voor familie en vrienden.  En we zingen dus met Korenlint.

Meer weten?  Neem contact op met Paul Asberg  paul.a.m.asberg [at] gmail.com

zondag 10 september 2023

13:00 - 13:20 uurSociëteit Vereeniging Zijlweg 1
16:00 - 16:20 uurGebouw Zang en Vriendschap Jansstraat 74zw
  • Dirigent

    Carole Kroese
  • Plaats

    Haarlem
  • Contactadres

    paul.a.m.asberg [at] gmail.com