Koor Kaskedieze

Koor Kaskedieze

gemengd koora capellabalkanvolksmuziekwereldmuziek

Koor Kaskedieze vierde in 2019 haar dertig jaar bestaan met een concertreis naar Gent. Na de eerste corona-stop lukte het ons in de zomer van 2020 twee maal Buiten-gewoon te zingen onder de bomen bij Onze Lieve Vrouw ter Nood te Heiloo op 3m afstand (zie bijgaande foto). Daarna konden we in de herfst een paar maanden repeteren tot de tweede lockdown. Hetzelfde verhaal in 2021 met een herstart in juni tot eind november ons koorweekend en kerstconcert opnieuw in corona water ten ondergingen.

Vanaf eind januari zingen we weer met veel plezier liederen uit vele landen. Warmbloedige klanken van de Balkan en de Russische steppen, hymnen uit de orthodoxe liturgie en liederen uit Afrika en Israel worden afgewisseld met klassiekers van Noord- en West-Europa.

De naam ‘Kaskedieze’ komt van een Zaanse uitdrukking. Het is een verbastering van het Franse ‘Qu’est-ce qu’ils disent?’ Dat betekent ‘Wat zeggen zij?’ Het is een toepasselijke naam voor ons koor, omdat er zoveel in vreemde talen wordt gezongen.
 Het koor staat al vanaf het begin onder leiding van Jules Bart, die voor inspirerende koorrepetities zorgt en de concerten met enthousiasme leidt.

zaterdag 10 september 2022

12:00 - 12:20 uurWilhelminakerk Gedempte Oude Gracht 61
13:30 - 13:50 uurRosenstock-Huessy Huis (kapel) Hagestraat 10
 • Dirigent

  Jules Bart
 • Plaats

  Krommenie
 • Meer informatie

  www.kaskedieze.nl
 • Contactadres

  info [at] kaskedieze.nl
 • Sociale media