Pablo Neruda Koor

Pablo Neruda Koor

projectkoorklassieklicht klassiektheaterwereldmuziek

Muziektheaterproductie 'Yeats - the land of heart's Desire'
De voorstelling ‘ Yeats - the Land of Heart’s Desire’ vertelt het verhaal van één van de grootste Ierse dichters van de vorige eeuw aan de hand van zijn poëzie. Yeats’ schitterende, tijdloze gedichten vatten niet alleen zijn leven en denkbeelden samen, maar ook cruciale ontwikkelingen in de Europese politiek en cultuur in de eerste helft
van de 20e eeuw.
In deze voorstelling wordt het leven van Yeats (1865-1939) gedramatiseerd en gezongen aan de hand van 17 van zijn mooiste, meest aansprekende gedichten.
Yeats staat op eenzame hoogte Welke stijl hij ook gebruikt, en hij beheerst er vele, zijn taal is altijd beeldend en direct. Dat wil niet zeggen dat zijn werk makkelijk is. Juist daarom is een voorstelling als deze belangrijk. Door Yeats’ werk in een persoonlijk kader te plaatsen en te verklanken, komt het tot leven voor een breed publiek. Zijn ambivalentie tegenover ideologieën, zijn angst om ouder te worden en zijn liefde voor het leven en de natuur zijn nog altijd relevant. ‘Yeats - a Land of Heart’s Desire’ maakt dat op treffende manier duidelijk.

 • Dirigent

  Cees THissen
 • Plaats

  Heemstede
 • Meer informatie

  www.neruda.nl
 • Contactadres

  info [at] neruda.nl
 • Sociale media