Popayán

Popayán

gemengd koorZuid-Amerikaans

POPAYÁN is opgericht in 1998 en genoemd naar 'de witte stad' in Colombia waar de oprichter NURT ASTRID VILLANI RAMIREZ is geboren.
De oorspronkelijke naam komt van het inheemse Indiase dialect, guambia en betekent: "twee kleine strohuizen".

Popayan heeft zijn oorsprong in een vergadering van Parijse studenten, aangetrokken door muziek uit Latijns-Amerika. Zij brengen een traditioneel en populair repertoire om de diversiteit van de verschillende landen en streken in Latijns-Amerika te verkennen. Ze zingen in het Spaans, in het Portugees en in Quechua, een traditionele taal in de Peruaanse Andes.

De zangers zijn een heterogene groep van ervaren en gemotiveerde amateurs. Als een van de weinige koren in Frankrijk die aan dit repertoire werken, waren ze de afgelopen jaren te gast bij Latijns-Amerikaanse gemeenschappen van Parijs, op scholen, in ziekenhuizen en kerken.

HERNÁN ALCALÁ dirigeert Popayán sinds 2008. Hij komt uit Venezuela. In Frankrijk haalde hij het Diploma of Musical Studies (DEM) in koordirectie bij Ariel Alonso. Hij dirigeert verschillende ensembles en treedt op in verschillende professionele zanggroepen waaronder Metaboles, het Kamerkoor van Europa.

Popayán zingt tweemaal deze middag. Om 13 uur in het Stedelijk Gymnasium brengt het enkele hoogtepunten in diverse talen uit zijn Latijns-Amerikaanse repertoire.
Om 16 uur zingt Popayán in een unieke combinatie met het Nederlandse Tango-orkest Tangata. In Nederland zijn weinig koren die tango op hun repertoire hebben. Tangata en Popayán brengen muziek vol passie in ‘een dubbele set’ met een geleidelijke opbouw, gedurende 40-50 minuten. Professioneel, met veel ervaring. Weemoed, melancholie, maar ook uitbundige en stuwende ritmes. Dit concert wordt georganiseerd in samenwerking met El Compás, Haarlemse liefhebbers van de Argentijnse tango die hun passie willen delen door het organiseren van Tangosalons en evenementen.

 • Dirigent

  Hernán Alcalá
 • Plaats

  Paris, France
 • Meer informatie

  www.popayan.free.fr
 • Contactadres

  popayansocialclub [at] free.fr
 • Sociale media