Puisque tout Passe

Puisque tout Passe


vocaal ensemblea capellaklassiek

Vocaal Ensemble Puisque tout Passe, olv René Nieuwint, legt zich toe op het uitvoeren van hedendaagse a capella koormuziek. Na het jubileumjaar 2018 waarin het 25-jarig bestaan gevierd werd, is het koor begonnen met de opbouw van een geheel nieuw repertoire voor ons najaarsconcert eind november 2019.
Onder de werktitel ‘Warme muziek uit koude streken’ verkennen we de werken van een aantal componisten uit het (hoge) Noorden: Per Nørgård uit Denemarken, David Wikander uit Zweden, Ola Gjeilo uit IJsland, Edvard Grieg en Trond Kverno uit Noorwegen en anderen.
Tijdens een tweetal studiedagen, die ook voor belangstellenden toegankelijk zijn, zal dit repertoire al zingend vergeleken worden met andere stukken uit de rijke koorliteratuur.
Hiernaast staat deelname aan The Public Domain op het programma: een werk voor 1000 zangers en andere belangstellenden van de Amerikaanse componist David Lang. Dit wordt op 5 en 6 juli uitgevoerd in Amsterdam en Haarlem ter gelegenheid van de Koorbiënnale. Individuele zangers kunnen zich bij ons aansluiten voor dit project.
Tijdens het Korenlint maken we een keuze uit het nieuwe ‘noordelijke’ repertoire. Mogelijk aangevuld met leuke ontdekkingen van de studiedagen.
Puisque tout Passe heeft een hechte vaste kern, maar deelname op projectbasis is ook mogelijk. www.puisquetoutpasse.nl.

Delen via:


zaterdag 14 september 2019

13:00 - 13:20 uurLutherse Kerk Witte Herenstraat 22 Toevoegen
14:00 - 14:20 uurBakenesserkerk Vrouwestraat 12 Toevoegen