Vocaal Ensemble Sola Re Sonare

Vocaal Ensemble Sola Re Sonare

vocaal ensemblea capellakerkmuziekklassieklicht klassiek

Ons kamerkoor is opgericht in 1993 en bestaat allereerst uit mensen die met veel plezier zingen. We zijn een hechte groep, open en enthousiast. Goede amateurs met een hoog ambitieniveau. De leden zijn afkomstig uit Heemstede, Haarlem en omstreken. We repeteren op woensdagavonden in de St. Bavo in Heemstede, gelegen aan het kruispunt Heerenweg en Kerklaan. Onze dirigent Joop van Goozen streeft ernaar ons telkens weer te verrassen met boeiende interpretaties van prachtige werken waarin muzikale emotie en gevoel voor schoonheid elkaar afwisselen. Met zijn kennis van muziekhistorie en –stijlen weet hij de muziek te doorlichten en duidelijk en voelbaar te maken. Ons repertoire is daardoor breed en afwisselend, vaak verrassend.
In 2015 hebben we ons toegelegd op een waarachtige en doorleefde vertolking van een meesterwerk van Brahms, Ein Deutsches Requiem, begeleid door twee pianisten. Een prachtig, diep-menselijk werk.
Op 21 mei 2017 hebben we in de Oude Kerk te Heemstede een Frans programma uitgevoerd: "Écoutez la chanson bien douce", met werken van Fauré, Saint Saëns en van de ontdekking van onze dirigent: George Alary.
Ook ons jubileumprogramma "Sing Ye Choirs" in 2018 was een groot succes! Er is een CD opname van gemaakt.

 • Dirigent

  Joop van Goozen
 • Plaats

  Haarlem
 • Meer informatie

  www.solaresonare.nl
 • Contactadres

  secretaris [at] solaresonare.nl
 • Sociale media