Vocaal Ensemble Sola Re Sonare

Vocaal Ensemble Sola Re Sonare


vocaal ensemblea cappellakerkmuziekklassieklicht klassiek

Ons kamerkoor opgericht in 1993 staat sindsdien onder leiding van Joop van Goozen. Het bestaat momenteel uit 23 enthousiaste zangers uit Heemstede, Haarlem en omstreken. We streven ernaar om ons publiek elke keer te verrassen met boeiende interpretaties. Wij zijn amateurs met een hoog ambitieniveau, een hechte groep, open en enthousiast. Muzikale emotie, gevoel voor schoonheid en kritische terugblikken wisselen elkaar af.
Ons repertoire is breed en afwisselend en bestaat uit a capella koorwerken. Aanvankelijk vooral Renaissance muziek, maar gaandeweg breidde het repertoire zich uit tot alle stijlperioden. In de programmering van de concerten zoekt Joop van Goozen veelal de confrontatie met uiteenlopende stijlen en haalt hij graag vergeten repertoire onder het stof vandaan.
In een concert-diner in restaurant 'de Hoofdvaartkerk' in Hoofddorp, klonken zo onder de titel "Drank & Devotie" liederen van o.a. Johannes Brahms en Hugo Wolf naast een aantal Franse en Duitse 'genotsgezangen'.
Op 1 november 2015 (Allerheiligen) brachten we in de Ontmoetingskerk van Haarlem 'Ein Deutsches Requiem' van Brahms ten gehore, waarbij Wendeline van Houten en David Visser schitterden als solisten en Gerrie Meijers en Wouter van Belle op virtuoze wijze voor de quatre mains zorgden.

Delen via:


zaterdag 8 september 2018

14:00 - 14:20 uurABC Architectuurcentrum Groot Heiligland 47 Toevoegen
15:30 - 15:50 uurRosenstock-Huessy Huis (kapel) Hagestraat 10 Toevoegen
 • Dirigent

  Joop van Goozen
 • Plaats

  Haarlem
 • Meer informatie

  www.solaresonare.nl
 • Contactadres

  secretaris [at] solaresonare.nl
 • Sociale media