Vrouwenkoor Malle Babbe

Vrouwenkoor Malle Babbe

vrouwenkoora capelladivers

Vrouwenkoor Malle Babbe ontleent haar naam aan het bekende schilderij van Frans Hals (een beroemde schilder uit de 17e eeuw) waarop een vrouw wordt afgebeeld die duidelijk de vrolijke kanten van het leven kent.
Dit Haarlemse koor (32 leden) is opgericht in juni 1982 door dirigente Leny van Schaik. De stimulerende en inspirerende wijze waarop zij leiding geeft heeft ertoe geleid dat Vrouwenkoor Malle Babbe is uitgegroeid tot een koor met een heel eigen stijl en sfeer.

Een concert zal een afwisselende en sfeervolle presentatie zijn van wat het koor zoal in haar mars heeft. Weemoedig of blijmoedig in het Frans, Duits, Engels, Deens, Russisch, Indonesisch, Italiaans of louter Haarlems, het koor is van alle markten thuis. Het programma varieert van romantische Brahms liederen tot een fijn Nederlandstalig liedje van Annie M.G., bekende Indische volksliedjes en natuurlijk de indrukwekkende 'Song of Survival'. Deze muziek is gezongen door vrouwen in de Japanse kampen en door Malle Babbe uitgevoerd in de film 'Paradise Road'. De impact van dit stemmenorkest is groot en vervult nog steeds een troostrijke rol bij Nationale herdenkingen van oorlogen of andere vormen van onvrijheid. Deze muziek raakt je regelrecht in je ziel.

Vrouwenkoor Malle Babbe is geen deelnemer van Korenlint 2022.