Weiland Ensemble

Weiland Ensemble


gemengd koora cappellalicht klassiek

Elke maandagavond komen in de Overveense muziekschool de bijna 40 enthousiaste leden van ons Weiland Ensemble bijeen, om onder de vakbekwame leiding van dirigente Annelies Smit te werken aan ons uitgebreide repertoire.
In 2013 vierden we het 25-jarig jubileum met een groots project, de semi-opera King Arthur van Purcell, met solisten van de Stem van Haarlem en professionele musici als begeleiding. Dat werd met 4 uitverkochte voorstellingen een groot succes en smaakte naar meer!
Op 8 oktober 2016 brachten we de productie Koningen en Kroningen, Coronation Anthems van Händel en Purcell, met muzikale ondersteuning door professionele musici en jonge talenten uit de regio, en met 40 dansers van de Haarlemse Balletschool werden het bijzondere voorstellingen in de uitverkochte Wilhelminakerk.
In 2018 vieren we ons 30-jarig jubileum! In mei geven we een serie concerten in Berlijn met ons programma van Nederlandse componisten, eind december is er een groot kerstconcert in de Haarlemse Nieuwe Kerk met o.a. Messe de Minuit van Charpentier, enkele Motetten van Telemann en a capella kerstliederen van Poulenc.
Kijk eens op onze website voor informatie over het repertoire en de vacature bij de tenoren.
We zijn een hechte club en nieuwe leden voelen zich altijd snel thuis bij ons.

Delen via:


Weiland Ensemble is geen deelnemer van Korenlint 2018

 • Dirigent

  Annelies Smit
 • Plaats

  Haarlem
 • Meer informatie

  www.weilandensemble.nl
 • Contactadres

  info [at] weilandensemble.nl