Weiland Ensemble

Weiland Ensemble

gemengd koora capellaklassieklicht klassiek

Elke maandagavond komen in de Overveense muziekschool de enthousiaste leden van ons Weiland Ensemble samen om onder de vakbekwame leiding van dirigente Annelies Smit te werken aan het brede repertoire dat varieert tussen oude en nieuwe muziek, opera en liederen. We zingen meestal a capella, maar ook wel met solisten en instrumentale begeleiding.

Tijdens Korenlint 2023 zingen we een deel uit ons programma Feesten en Vieren, t.g.v. het 35-jarig jubileumconcert op 11 november. Voor dit concert zijn verschillende composities geselecteerd die terug te voeren zijn op het thema 'feest en celebratie', met begeleiding van het Promenade Orkest. De eerste helft is gewijd aan de feesten van het volk, met liederen vol vrolijkheid en drank. De tweede helft is gericht op de kerkelijke en koninklijke feesten, met serieuzer composities van Vivaldi (het Gloria) en Handel (The King Shall Rejoice). Alumni van het conservatorium zullen de aria's vertolken.

Op onze website staat informatie over het repertoire, de uitgevoerde en geplande concerten en de vacatures.
Tenoren, bassen, alten en sopranen met jeugdige stem, jullie zijn van harte welkom om een paar keer te komen 'proeven' bij het Weiland!

zaterdag 9 september 2023

13:30 - 13:50 uurNieuwe Kerk Nieuwe Kerksplein 36
15:20 - 15:40 uurPHIL Haarlem (Kleine Zaal) Lange Begijnestraat 11
 • Dirigent

  Annelies Smit
 • Plaats

  Haarlem
 • Meer informatie

  www.weilandensemble.nl
 • Contactadres

  info [at] weilandensemble.nl
 • Sociale media