Oratoriumkoor Kennemerland

Oratoriumkoor Kennemerland


oratoriumkoororatorium

In het Oratoriumkoor Kennemerland (OK) wordt hard aan de muzikale kwaliteit gewerkt. Daar staat de bevlogen en energieke dirigente, Annelies Smit, garant voor. Tegelijkertijd is de stemming in het koor informeel en gemoedelijk.
Het OK repeteert elke dinsdag in Zang en Vriendschap, Jansstraat 74 zw, in de schaduw van de Grote Kerk.
Het koor zingt het traditionele oratoriumrepertoire. Maar het is niet vies van rare sprongen. Zo zong het OK in de afgelopen jaren de Coronation Anthems van Händel, die Jahreszeiten van Haydn, ein deutsches Requiem van Brahms, maar ook de Psalmensymfonie van Stravinsky. Op dit ogenblik heeft het psalm 41 en 115 van Mendelssohn onder handen (concert in november 2019) en het Stabat Mater van Dvorak (concert in de Philharmonie op 16 mei 2020).
Het koor wordt regelmatig ondersteund door de sopraan en zangpedagoge Nienke Oostenrijk.
Het Oratoriumkoor Kennemerland wil de komende jaren proberen om niet alleen in de traditionele concertpraktijk, maar ook elders bestaansrecht te verdienen. Het wil gaag een ''leerplek'' zijn voor conservatoriumstudenten en zoekt naar optredens op onverwachte plekken, zoals bij ''Stem in de Stad''. Daarbij kan het OK best versterking gebruiken, het allerliefst van tenoren, maar mensen uit andere stemgroepen zijn ook welkom.

Delen via:


zaterdag 14 september 2019

12:30 - 12:50 uurGroenmarktkerk Nieuwe Groenmarkt 14 Toevoegen
15:30 - 15:50 uurNieuwe Kerk Nieuwe Kerksplein 36 Toevoegen