Nieuws

Extra's tijdens Korenlint 2019

Voor de bezoekers is er heel wat te zien en te horen maar voor de deelnemende koren bieden wij ook iets extra's: koren kunnen zich aanmelden voor een kleine masterclass, een koorconsult aanvragen en om de dag goed te beginnen gezamenlijk inzingen!

Masterclass

Dit jaar willen we koren ook de gelegenheid geven om zich te kunnen scholen en we hebben hiertoe een professional uitgenodigd, die een kleine masterclass geeft.

Plaats van handeling is het Rosenstock Huessy Huis, Hagestraat 10. Op zaterdag 14 september kunnen in de kapel van deze prachtige locatie de geïnteresseerde koren hun eerste, dan wel hun tweede optreden doen (en daarmee vervalt dus de reeds ingeroosterde locatie van het betreffende optreden).
Voorafgaand aan dit optreden wordt, samen met de vak professional, een kwartier gewerkt aan presentatie of koorklank. Na afloop van het optreden is er dan eveneens een kwartier de ruimte om na te bespreken in welke mate deze kleine masterclass van invloed is geweest op het optreden.
Belangstellenden zijn uiteraard welkom.
De masterclass wordt dit jaar gegeven door Nicoline Snaas. Deze allround vakvrouw heeft haar sporen in de muziek zeer verdiend.
Aanmelden kan via post [at] federatiehaarlemsekoren.nl, o.v.v. ‘masterclass 2019’. De kosten voor deze masterclass zijn € 25,- per deelnemend koor en de aanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld!
Wees er snel bij, want er is slechts plaats voor 5 koren!

Koorconsult

Altijd constructief zet Marjolein Macrander haar veelzijdige vakmanschap in, om voor belangstellende koren mogelijkheden te formuleren om verder te kunnen groeien. Ze komt langs op locatie, werkt haar bevindingen thuis uit en vat die samen in een ‘rapportje’ dat de koren toegestuurd krijgen. Er zijn geen kosten aan verbonden.
Ook hier kunt u zich aanmelden via post [at] federatiehaarlemsekoren.nl, o.v.v. ‘koorconsult’. En wederom is snelheid geboden, want er is maar plaats voor 4 koren per dag.

Inzingen

Tja, ’t is altijd even schrikken als je ’s morgens, voor het eerst die dag, probeert te zingen. Alle reden dus om je stem (en je lijf) alvast lekker op te warmen, zodat je klaar bent voor het eerste optreden. En natuurlijk alvast wat van de samenhorigheid te proeven die ook zo bij dit Korenlint hoort.
Op beide dagen wordt er, vanaf 11:00 uur, een half uurtje met elkaar ingezongen en hiervoor moet u zijn in Gebouw Zang en Vriendschap, Jansstraat 74.
Zaterdag neemt Carole Kroese u mee de dag in en op zondag wordt het inzingen verzorgd door Maja Roodveldt, ook al weer járen een vertrouwd en gewaardeerd gezicht.

Stemtesten

Eveneens een vertrouwd, gewaardeerd en niet meer weg te denken onderdeel van het Korenlint. Ook nu weer geven Paula de Wit en Elise Blesgraaf adviezen over uw stem(gebruik). Misschien kunt u wel beter zingen dan u altijd hebt gedacht…?! Lees meer

Nicoline Snaas

Nicoline Snaas (Foto: Mac Siers Fotografie)

Marjolein Macrander

Marjolein Macrander

Carole Kroese

Carole Kroese

Maja Roodveldt

Maja Roodveldt