Terugblik op Korenlint 2009

Het Korenlint is in de Haarlemse koorwereld niet meer weg te denken. Gestart als een dag met zo'n 30, 40 koren om de paar jaar is het evenement uitgegroeid tot een heel weekend waar bijna 80 koren in de hele binnenstad van Haarlem optreden. Die koren variƫren van kamerkoor tot popkoor, van kinderkoor tot gospelkoor en van oratoriumkoor tot dubbelkwartet. Door de vele muzikale schakeringen die Haarlem en de wijde omtrek op koorgebied heeft, is het Korenlint het palet van koorstad Haarlem. Loopt u door de stad dan bevindt u zich temidden van 1000 tot 1250 zangers en zangeressen!
Het leuke en unieke van het Korenlint is, dat het samenvalt met de Open Monumentendagen, dit jaar op 12 en 13 september 2009. Koren krijgen de gelegenheid om in die prachtige monumenten op te treden en bezoekers kunnen al luisterend de monumentale omgeving in zich opnemen. De fantastische samenwerking met de Philharmonie en de Stichting Vaardagen mag ook niet onvermeld blijven.

Het Korenlint valt in 2009 niet alleen samen met de Open Monumentendagen, maar ook met de Haarlemse Vaardagen, De Stad als Podium en het Jopenfestival. Daarmee is de hele binnenstad een groot festivalterrein.

Nu het Korenlint een vaste plaats heeft gekregen tijdens de Open Monumentendagen en het een jaarlijks terugkerend evenement is geworden, is er een aparte website aan gewijd. Op deze website vindt u het volledige programma van het Korenlint. Elk koor heeft een eigen pagina om zich op te presenteren. Via het programma kunt u uw eigen korenlint samenstellen, afdrukken en doorsturen.

Peter Duval Slothouwer,
Voorzitter Federatie Haarlemse Koren

Bekijk de foto’s

Affiche Korenlint 2009

Affiche Korenlint 2009