Terugblik op Korenlint 2020

Het zangevenement Korenlint was en is niet meer weg te denken tijdens de Open Monumentendagen in de Haarlemse binnenstad.
Maar het coronavirus gooit in 2020 roet in het muzikale eten. Locaties waren benaderd, ruim 100 koren hadden zich al opgegeven voor de 17e editie en dan valt er een grote onzekere stilte in Korenland.
Niet meer mogen zingen, hoe hou je binding met je koorleden, wat mag en wat mag niet, wanneer repeteren en uitvoeringen geven. Niemand weet het! Creatieve oplossingen worden gezocht in Zoom, livestream etcetera, maar het is niet meer wat het was.

Kleintje Korenlint

Toch heeft de Federatie Haarlemse Koren als organisator van het Korenlint gemeend tijdens de Open Monumentendagen een Kleintje Korenlint te moeten organiseren voor ensembles met maximaal 10 leden.
Natuurlijk is overleg gepleegd met locaties, Haarlem Marketing en Evenementen Gemeente Haarlem en wordt rekening gehouden met alle maatregelen en voorzorgen.

Dus, in het weekend van 12 en 13 september zullen 9 ensembles optreden in de Groenmarktkerk en de Waalse Kerk. Ieder ensemble zingt 2x 20 minuten op de hele uren.