Terugblik op Korenlint 2012

Op zaterdag 8 en zondag 9 september vond het Korenlint weer plaats. Bijna 100 koren in alle soorten en maten namen deel aan dit festijn! Bij elkaar waren er tijdens het Korenlint ruim 200 optredens in de hele binnenstad van Haarlem. De koren kwamen van steeds verder naar Haarlem om zich te laten horen. Zo was er dit jaar voor het eerst een koor uit Haarlems zusterstad Osnabrück (D) van de partij!

Het zonnige, warme weer nodigde uit om buiten te zingen en dat gebeurde dan ook op diverse plaatsen, zoals bij de Toneelschuur, op de Grote Markt en in diverse hofjes. Tegelijk met het Korenlint vond ook De Stad als Podium plaats, Zango en het Jopenbierfestival. Uiteraard ook de Open Monumentendagen zonder welke het Korenlint niet kon bestaan. De prachtige monumenten die Haarlem rijk is, zijn vaak juweeltjes om in te zingen...

Tijdens het Korenlint kon u deelnemen aan diverse workshops of andere activiteiten. Zo kon u zowel op zaterdag 8 als op zondag 9 september tussen 13.00 en 16.00 uur uw stem laten beoordelen en een stemadvies (muzikaal, niet politiek!) krijgen van Elise Blesgraaf, in samenwerking met Paula de Wit. Locatie: De Librije van het Stadhuis.
Marjolein Macrander gaf op zondag 9 september workshops Koorregie in de Grote Zaal van de Philharmonie.
Harjo Pasveer verzorgde op zondag 9 september een inzingworkshop van 11.00 tot 11.45 uur in de Philharmonie waarna hij drie workshops gaf in het Stedelijk Gymnasium die gratis toegankelijk waren, met als thema: “Koorklank? Wat kan IK eraan bijdragen?!”. Deze workshops duurden een klein uurtje.

Bekijk de foto’s

Affiche Korenlint 2012

Affiche Korenlint 2012